Loading...
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!
Image

Hvorfor velge FUS?

Hva er viktig for deg når du velger barnehage?

Ingenting er viktigere enn at barnet ditt føler seg trygg, har det bra, vokser og utvikler seg. Barnet tilbringer mye av dagen sin barnehagen, da må det være mer enn bare et sted å være.

Les mer om hvorfor du skal velge FUS her

Våre konsepter

Barnet først
Smartmat
Hverdagsmagi
Trivsel og trygghet
Lek og læring
Løfter og forventninger
Vennskap
Bærekraft

Våre konsepter

Barnet først

Barnet først

Hvordan vi samhandler med barnet ditt og skaper trygghet. Det som skiller oss fra alle de andre. Les mer om barnet først
Smartmat

Smartmat

Hopp og sprett, høyt og lavt. Små helter trenger sunn mat som skaper overskudd. Les mer om smartmat
Hverdagsmagi

Hverdagsmagi

En pinne blir en tryllestav og kanskje finnes det haier i sølepytten? Barnas fantasiverden er et spennende sted. Les mer om hverdagsmagi
Trivsel og trygghet

Trivsel og trygghet

Vi trøster, leker, skaper mestring, forståelse og oppmuntring. Les mer om trygghet
Lek og læring

Lek og læring

Barn synes det er gøy å lære nye ting. Vi snakker med og ikke til barna. Les mer om lek og læring
Løfter og forventninger

Løfter og forventninger

Les mer om våre løfter og hva du kan forvente av oss. Les mer om løfter
Vennskap

Vennskap

Å ha en venn skaper glade barn. Les mer om vennskap
Bærekraft

Bærekraft

Å ta vare på seg selv, hverandre, naturen og framtiden. Les mer om bærekraft

Her er vi

Å være en del av et fellesskap

Det første møtet. Hvordan er de andre barna, vil mitt barn få venner, vil mitt barn oppleve å være en del av et fellesskap?
Ja. Vår jobb er å fremme opplevelsen av fellesskap og støtte oppunder gryende vennskap.

Les mer om fellesskap i FUS
Sammen gir vi barndommen verdi;
vennskap, lek og glede - og hverdagsmagi - Vår visjon

FUS bloggen

Vi har mange folk som brenner for jobben sin og for faget.
I Bloggen vår har vi samlet mange meninger og råd, observasjoner, skråblikk og historier.

Tør å være foreldre - 7 tips for enklere grensesetting med barn 

Foreldre - tør å være foreldre! Med denne uttalelsen kan jeg kanskje erte på meg noen, men jeg tar likevel sjansen. Det jeg sikter til er barn og grenser.

Høy foreldretilfredshet i FUS barnehagene: Takk for tilliten! 

Vi er hoppende glade og stolte over å kunngjøre at FUS barnehagene har mottatt en imponerende samlet score på 4,53 av 5 mulige i årets foreldreundersøkelse gjennomført av Utdanningsdirektoratet. Denne tilbakemeldingen er ikke bare viktig for oss, men også en bekreftelse på forpliktelsen vår til å gi barna våre den beste starten på livet.

Går barnet mitt i en barnehage av høy kvalitet? 

Mellom 0 og 5 år er barnets hjerne som en svamp – den trekker til seg alt som høres og sees. Derfor er denne perioden i livet desidert viktigst for hjernens utvikling, og hvorfor det er helt essensielt at det leveres en høy kvalitet i barnehagen for barna. Hvordan kan vi egentlig gjøre det?

Vennskap, barn og vår viktige rolle med Marco Elsafadi 

Som foreldre er vi opptatt av at barna våre skal få venner og være en del av fellesskapet. Det er ingenting som er vondere enn hvis vi opplever at barnet vårt strever med vennskap. Har du noen gang opplevd at barnet ditt har blitt holdt utenfor? Eller at ditt barn er med å ekskludere andre? Da må du høre på denne sesongen av FUS poden. Her får du tips og råd til hvordan du løser slike situasjoner og hvorfor vennskap er så viktig for barna våre.

Hvorfor er relasjonskompetanse så viktig i barnehagen? 

Å kunne møte mennesker, kommunisere, dele, og forstå hverandre er ikke en selvfølge. Å virkelig ønske og vise at du er der for barn og kollegaer, og at du gjør ditt ytterste for at de skal lykkes, er for noen helt naturlig. For de aller fleste av oss er det slik at vi må legge ned en innsats for å få dette til. Dette dreier seg om å jobbe med vår egen relasjonskompetanse.

Oppdrar vi, ubevisst, barn til å bli mobbere? 

Du sitter på lekeplassen med barna dine, to naboer og deres barn. Dere har hengt sammen siden dere var i barselgruppe sammen, og bor i ett område med mange andre barnefamilier. Dere skravler om barnehagen og annet i hverdagen. En annen familie fra barnehagen går forbi, dere viser ingen tegn til å ønske dem velkommen til dere og sier ikke «hei», men en av naboene forteller at hun har hørt at det foregår litt av hvert i den familien. Hun forteller om foreldre som krangler, og om barnet deres som ofte utagerer i barnehagen eller på besøk hos andre. De skal i hvert fall ikke invitere det barnet i bursdag, da vil jo barnet ødelegge festen. Dere skravler ivrig i vei, og barna deres leker rundt dere.

Vår pedagogikk

Hos oss er læring gjennom lek, mestring og vennskap mye mer enn bare ord, det styrer alt vi gjør.
Alt for at ditt barn skal føle seg trygg og glad, og utvikle seg som barn og menneske.

Les mer om vår plattform her