Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Friluftsbarnehage

Høsten 2021 blir vi en friluftsbarnehage. Etter et langt år med Covid 19, har vi blitt godt vant med å bruke uteområdet og turmuligheter i enda større grad, og de ansatte syns det har vært utrolig morro, og de ser at barna også trives med dette. 

Vi får nå en grillhytte på vårt område slik at vi får enda bedre mulighet til å være ute hele året med en god plass for å varme seg mens vi lager mat og har hyggelige samtaler. 

Vi har også en lavvo som kan settes opp der vi ender opp. Den kan vi også sette opp på en annen del av uteområdet dersom vi ønsker en ekstra varmekilde på feks vinteren her i egen barnehage. 

Vi vet at det i noen friluftsbarnehager betyr at barna alltid er ute fra 8-15 tilnærmet uansett vær og alder, men det er ikke sånn vi har tenkt, og det er derfor vi skriver friluftsbarnehage på vårt eget vis. Vi må finne vår måte å gjøre det på. Vi har flere avdelinger som vil ønske å benytte seg av utstyret, og må derfor rullere på det. Alder og forutsetninger for å være ute vil bli hensynstatt, og målet er jo tross alt å gi gode erfaringer og opplevelser til både ansatte og barn:)

De yngste begynte denne våren med å dra på tur, og sove i hengekøye, noe de syntes var utrolig bra, og barna sov kjempe godt. Dette gir de muligheter som vi ikke hadde da de var avhengige av å ha med vogner til de som skal sove. Når det gjelder de yngste barna så vil været være en faktor som vi blir nødt til å følge da de er mye mer på bakkenivå og ikke har samme forutsetningene hverken for å holde varmen eller kommer seg frem over alt. Derfor blir det en myk "trening" på friluft og ikke noe som kan være fast på samme vis som for de mer eldre barna. De yngste får fort nok oppleve dette når de flytter opp til de andre avdelingene. 

Vi ligger til i et område der vi har flere muligheter for tur, og er derfor vi har lavvo som kan bæres med seg. Barna vil da få mulighet til å delta i å sette den opp og rydde sammen. Delta i matlaging og kose seg med gode måltider. De vil få mulighet til å bruke sine kreative sider ute i naturen sammen med ansatte som har kunnskap om naturens skattekammer, men som også liker å lære mer om den i sammen med barna. En tur skal gi opplevelse av undring, nysgjerrighet, kreativitet, lek, utfoldelse og mestringsopplevelse. Barna skal få mulighet til å bli kjent med egne ferdigheter, lære å forstå at vi er ulike og kan ulike ting, og at man da må øve på å lære nye ting. Vi vil støtte og veilede slik at utfordringer kan møtes med godt mot og få mulighet til å kjenne en god stolthetsfølelse når de får til nye ting.

Vi kommer ikke til å sette et maks antall timer på å være ute hver dag, da dette vil være væravhengig og klesavhengig. Har ikke barna mer tørt skift, eller vi ikke få i oss varmen pga kaldt og kraftig vind, ja så må vi være inne. Dette er avgjørelser de ansatte må ta basert på barna og ulike faktorer. Det vi ønsker er å være ute mye hver dag, men vi må også bruke inneområdet til lek og aktiviteter der da dette også er viktig syns vi. 

Vi gleder oss til høsten 2021:)