Christine Irena Kalleberg

Pedagogisk medarbeider  i Hasselbakken FUS Barnehage

Hvilke muligheter og ansvar har du fått i FUS?

I høst ble jeg spurt av min styrer om jeg ville være interessert i å være del av en egen "Fritidsgruppe" som er kun ute på tur hver eneste dag. Jeg sa selvfølgelig ja! Vi er ute hele dagen, bruker beina våre masse, lager god, sunn mat på bål eller primus og været er aldri noen hindring. Godt kledd og med sterke rygger bærer vi med oss mat, vann, ved, Lavvo, klær, reinskinn, primuser og kjeler. Det er perfekt! Det er utrolig hva som skjer med en barnegruppe når man tar de med ut i naturen! Konflikter blir så og si ikke-eksisterende, utagerende barn roer seg ned i nye, friere omgivelser, og de stille barna blomstrer med egenskaper de aldri har fått vist i barnehagen. Jeg elsker det! 

Jeg har fått mange muligheter og lært masse gjennom mine 10 år i FUS. Jeg har jobbet mye som støtte for utagerende barn, som kosthold-og ernæringsansvarlig for barnehagen, hatt ansvar for språktimer hos minoritetsspråklige barn, vært litt pedagog på dispensasjon og nå en del av en ren Friluftsgruppe. Jeg har vokst enormt i jobben i barnehage gjennom disse årene, ikke bare som pedagogisk medarbeider, men også som menneske. 

Hva er viktig for deg?

Jeg nyter mange netter utendørs hele året, minst en gang i måneden (om sommeren mye oftere) i telt, i hengekøye eller bare på bakken under åpen himmel. Med meg på tur har jeg som regel min sønn på 5 år, og mine to store hunder. Det er lite som varmer så godt i små og store hjerter som øyeblikkene vi deler under stjernene, rundt bålet, på padlebrettet, i hengekøya eller langt inni fjellheimen. Jeg er veldig tilhenger av det å "slippe barn fri"! Å la dem løpe og leke seg møkkete og slitne i skogen, på fjellet og i strandkanten mens fantasien løper løpsk. Å gi dem muligheten til å kjenne på forskjellige utfordringer, nye impulser, på utforskertrang, skaperglede og mestringsfølelse. 

Det er så uendelig mye læring i det å leke i naturen, og så godt å slippes fri av rammer som ellers preger hverdagen. Dette er noe jeg tar med meg inn i jobben i barnehagen.