Hopp til innhold
SmartMat oppskrift: Urtepizza

SmartMat oppskrift: Urtepizza

Vi spiser alt for mye kjøtt og altfor lite grønt. Prøv denne kjøttfrie pizzaen. Den smaker magisk! Deigen gir 1 tykk pizza (35 cm i diameter) eller 2 tynne av samme kaliber.

Ingredienser:

Deig:

1 ts honning

2 dl lunkent vann

0,5 ts tørrgjær (evt. 5 g fersk gjær)

2 ss olje

5 dl emmer, spelt eller annet mel

0,5 dl knuste linfrø/hvetekim/nøttemel

0,5 ts salt

Fyll:

2 fedd hvitløk

2 mozzarella ostekuler à 125 g

100 g bladspinat

1 bunt fesrk dill (liten potte)

1/2 stor potte basilikum

2 ss pesto rørt ut i 2 ss olje

revet permesan til topping


Slik gjør du:

Rør honningen ut i lunkent vann. Løs fersk gjør i vesken (bland tørrgjær i det tørre). rør inn oljen og la den stå i 5 minutter, mens du blander det tørre i en bolle på din kjøkkenmaskin.

Tilsett det våte og kjør på laveste hastighet i 8 – 10 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig til passe pizzadeig-konsistens. Kjevle deigen ut til en stor pizzabunn (eller to små). Legges på bakepapir på en stekeplate.

Rens og finhakk hvitløken. Vask bladspinaten og bland spinat, basilikumblader og dill i en bolle. Rør sammen pesto, hvitløk og rapsolje i en skål. Skjær mozzarellaen i 0,5 cm tykke skiver. Smør deigen med pesto-oljen, legg skivet mozzarella utover pizzaen og ha alt av blandet bladgrønt over. Stekes nederst i ovnen, på 260° C i 12 – 15 minutter. Ha over revet permesan før servering og nyt! ?

Tips!

Server den gjerne også toppet med skiver røkelaks/spekeskinke og litt rømme.