Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

 Åpningstider

Mandag til fredag:
6:45 - 16:45

 Daglig leder

Sølvi Engedal
91 37 73 67

Hos oss trenger du ikke matpakke

Hos oss serverer vi alle måltider!

Tanken rundt dette er først og fremst å fremme matglede hos barna, bidra til god utvikling og sikre at hjernen får rett næring.

Ved å tilby mat til alle barna i barnehagen er vi også med på å utjevne sosiale forskjeller

Ved å sikre kroppen de nødvendige næringsstoffene i hverdagsmat, kan man bl.a. få mer overskudd, energi, konsentrasjon, hukommelse og bedre immunforsvar. Dette er næringsstoffer som kroppen ikke produserer selv, men som man må få tilført gjennom maten man spiser hver dag. Vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater og fett er slike viktige næringsstoffer/byggeklosser.

Barn i førskolealder går gjennom en enorm og svært bratt lærings- og utviklingskurve på få år. De er mange timer i barnehagen hver dag og inntar ofte 2-3 viktig måltider i barnehagen. Lek og samvær med andre barn er hovedfokuset for et førskolebarn. Men for at man skal orke å leke masse, konsentrerer seg lenge og samhandle med andre mennesker trenger man mat som er stappfull av nyttige byggeklosser. Mat som inneholder mye sukker og raske karbohydrater blir fort brukt opp og gir kroppen ingen vedvarende energi. Når kroppen ikke får de rette byggeklossene får man en rastløs og stresset kropp, og veien til dårlig humør og konflikter med andre kan bli kort.

Hva betyr så dette for barna i Gjermundshuagen FUS barnehage?

Vi serverer alle måltider i barnehagen, varmlunsj 4 dager i uken.

Vi serverer frukt og grønnsaker til måltider

Vi bruker fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold

Vi bruker kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold

Vi bruker vann som tørstedrikk

Vi har god balanse mellom varmmåltider og brødmåltider for å skape variasjon