Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Kosthold og helse

Godt kosthold og gode veksling mellom aktivitet og hvile er av betydning for å utvikle en sunn kropp. Vi ønsker at barna skal oppleve kroppslig mestring gjennom forskjellige fysiske aktiviteter.

Barnehagen legger vekt på et sunt og variert kosthold. Ved å servere sunn og god hverdagsmat ønsker vi å gi barna gode matvaner.

I Sylling FUS har barna med mat selv til frokost og ettermiddagsmat, drikke får de i barnehagen. Barnehagen serverer melk, brødmat, grøt eller varmmat til lunsj. Det blir også servert frukt eller grønnsaker til ettermiddagsmaten.

I FUS-barnehagenes serviceerklæring står det at vi skal være ute 2 timer hver dag. Vi ønsker å gi barna gode opplevelser ved å være ute i all slags vær gjennom hele året.

Barnas bursdag markeres i barnehagen med en bursdagssamling hvor vi synger bursdagssang og barnet får krone. Det blir hengt opp flagg og barna får ballonger på plassen sin i garderoben. Bursdager blir ikke markert med kaker eller lignende, da vi ønsker å ha barnet i fokus.

                                                                                                                       

SmartMat

Fus har et prosjekt som heter SmartMat. Det går ut på å bruke mer grønnsaker, mer rene fiske og kjøttprodukter med høyest mulig innhold av fisk og kjøtt. Vi bruker i høyest mulig grad naturlige søtningsstoffer som for eksempel frukt, bær og honning.

SmartMat skal fremme matglede hos barna og den skal bidra til god utvikling og sikre at hjernen får rett næring. Mat og helse henger sammen. Vi mener at måltidene er en sosial arena der alle barn blir sett, anerkjent og får nok tid til å spise. Effekten blir læring og matglede.

For å få til dette kan:

  • Barna være med på matlaging/baking
  • Barna blir vist hvordan maten tilberedes
  • De voksne snakker positivt om maten
  • De voksne oppmuntrer til å smake på ny mat
  • Vi gjør maten spennende med barna og spiser
  • Vi oppfordrer til å ha med sunne, varierte og gode frokostmatpakker og turmatpakker.

SAL (Sunne og aktive liunger)

SAL er et felles prosjekt for barnehager og skoler i samarbeid med Lier kommune. SAL setter fokus på livslang bevegelsesglede og gode matvaner. Fysisk aktivitet og sunne kostvaner påvirker barns læringsmuligheter og stimulerer til helsefremmende bevegelsesglede og matglede.

Barna skal oppleve glede ved å være i bevegelse og glede ved å nyte sunn og variert mat.Vi stimulerer barn ved å bruke kroppen gjennom organisert fysisk aktivitet og barnas egen lek. Prinsippet «alle skal med» har en sentral rolle, hvor det tilrettelegges for aktiviteter sikrer at alle barn kan delta.

                        

Barnehagen bidrar til at barn spiser regelmessig og variert. Vi er bevisste på hva vi serverer og hvordan vi legger til rette for gode måltidsrytmer og spisevennlige rammer. Denne tilpasningen gir barn og unge likeverd og mulighet til å ta sunne valg og bidra til å redusere sosialhelse og forskjeller og utenforskap.

I Sylling FUS samarbeider vi med grunneier et område i skogen som heter Indianerskogen. Dette området brukes jevnlig av hele barnehagen. Her får barna motoriske utfordringer på deres nivå, og det er mulig å lage mat ute. Ute i skogen får barna brukt kroppen gjennom både barnestyrt og voksenstyrt aktivitet.