Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Fokus på sunn mat

Hos oss serverer vi flere måltider, og tanken rundt dette er først og fremst å fremme matglede hos barna, og bidra til god utvikling og sikre at hjernen får rett næring.    

Ved å sikre kroppen de nødvendige næringsstoffene i hverdagsmat, kan man bl.a. få mer overskudd, energi, konsentrasjon, hukommelse og bedre immunforsvar. Dette er næringsstoffer som kroppen ikke produserer selv, men som man må få tilført gjennom maten man spiser hver dag. Vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater og fett er slike viktige næringsstoffer/byggeklosser.

Barn i førskolealder går gjennom en enorm og svært bratt lærings- og utviklingskurve på få år. De er mange timer i barnehagen hver dag og inntar ofte 2-3 viktig måltider i barnehagen. Lek og samvær med andre barn er hovedfokuset for et førskolebarn. Men for at man skal orke å leke masse, konsentrerer seg lenge og samhandle med andre mennesker trenger man mat som er stappfull av nyttige byggeklosser. Mat som inneholder mye sukker og raske karbohydrater blir fort brukt opp og gir kroppen ingen vedvarende energi. Når kroppen ikke får de rette byggeklossene får man en rastløs og stresset kropp, og veien til dårlig humør og konflikter med andre kan bli kort.

Hva betyr så dette for barna i Hektneråsen?

Vi serverer flere måltider i barnehagen

Maten tilberedes av egen ansatt på kjøkkenet.

Vi serverer grønnsaker til måltider

Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold

Vi bruker rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold

Vi bruker vann som tørstedrikk

Vi har god balanse mellom varmmåltider og brødmåltider for å skape variasjon