Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Egenledelse i lek og læring

Lek er mer komplekst enn det ser ut som. Her i Hestnes FUS anerkjenner vi lekens verdi og benytter leken til å lære barna egenskaper de skal bruke resten av livet. Nye oppdagelser blir dobbel så spennende og lærerike når barna deler dem med hverandre. Gjennom rollelek trener barna til å tenke og huske samtidig, til å være aktive og selvstendige i en oppgave over tid, og mye annet. Målet er at barnet ditt skal bli den aller beste utgaven av seg selv. Derfor har lek, og spesielt rolleleken, en sentral plass i Hestnes FUS barnehage. Vi kaller det egenledelse i lek og læring.

 EGENLEDELSESHJULET VISER HVA BARNA LÆRER I LEKEN

                       

Ved å ha ansatte som har kompetanse innenfor egenledelse i lek og læring øker vi kvaliteten på barnehagetilbudet. De ansatte innehar en evne til å analysere barnets handlinger i større grad og se hva det er barnet har behov for å øve mer på for å fungere best mulig sosialt. Sosialkompetanse er det viktigste barnet har med seg fra barnehagen da det sikrer at barnet kan fungere godt i samspill med andre og får med seg mest mulig læring fra skolen.