Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Vanntilvenning

Lindtjønn Fus barnehage har vanntilvenning på tvers av førskolegruppen en gang i uken over 9 uker i varmtvannsbassenget på Kløvertun.

Fokuset er vanntilvenning og målet er at alle barna skal oppleve trygghet i forhold til vann. Når vi legger vekt på vanntilvenning, så er det første steg på veien til å lære seg å svømme. Vi har fokus på at det skal oppleves trygt gjennom bading, lek og vannaktiviteter.

Garderobesituasjonen er også en del av selvstendighetstreningen. Det å kunne passe på tingene sine, kle seg selv og huske alt man hadde med seg. Det er også fint å kunne treffe andre førskolebarn på tvers av gruppene.

Barna i Lindtjønn Fus barnehage vokser opp på Sørlandet og vi er omgitt av kysten på alle kanter. Dette tilbudet gjør at barn og voksne får en god start på tilnærming til vann og et forsprang på å styrke barnas muligheter for å lære å bli svømmedyktige. Vi ønsker å gjennomføre vanntilvenningen i små grupper i et lite basseng for at barna skal oppleve tryggheten.