Hopp til innhold

FUS SmartMat

Vi er opptatt av at måltidene skal være en hyggelig stund, der kroppen får næring og vi kan ha gode samtaler.

Med utgangspunkt i SmartMat sine retningslinjer har vi lagt opp til en variert og næringsrik meny. Varm måltidene lages fra bunn av.

  1. GRØNNSAKER
    Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

    2. FISK
    Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

    3. KJØTT
    Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

    4. KORN
    Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

    5. BALANSERT INNTAK AV FETT
    Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

    6. VANN
    Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke. Lett melk blir servert til lunce.

    7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
    Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

    8. VARIASJON
    Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.

Menyen vår er:

  • Meksikansk gryte, vegetar
  • Ovnsbakt laks m/grønnsaker. Byggryn i 2 etg og Potet/søtpotet stappe i 1 etg.
  • Spinatsuppe m/egg og focaccia brød.
  • Fiskegrateng