Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS SmartMat

I Salbutangen FUS tilbyr vi fullkost, noe som betyr at barna får alt av mat i barnehagen, og foreldrene trenger ikke sende med noe hjemmefra. Vi har et stort fokus på hva slags mat vi serverer. Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen, må kroppen ha energi. Byggeklosser kaller vi det. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer. Vårt  mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte, og og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen. 

I filmen over ser du et utdrag fra hvordan det jobbes med å tilrettelegge for god mat. 

Her er FUS sine retningslinjer når det kommer til Smartmat:

1. GRØNNSAKER og FRUKT
Vi serverer grønnsaker og frukt så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.