Hopp til innhold

Smartmat

I Sennerud FUS har vi fokus på hvordan mat vi serverer barna våre. Skal barna være høyt og lavt, er små men skal bli store må de ha riktig mat. Vårt ambisiøse mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg, og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.
Under ser du et utdrag fra hvordan det jobbes med å tilrettelegge for god mat og nederst på siden finner du våre retningslinjer når det kommer til Smartmat.


SmartMat smakspanel

1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.

7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.


Glade barn spiser riktig!