Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Furuberget FUS barnehage

Furuberget FUS barnehage as

Vår barnehage Furuberget Fus aktivitetsbarnehage åpnet høsten 2017 i nye flotte lokaler på Stangnes i Harstad kommune.

Barnehagen ligger midt i furuskogen med nærhet til skog og fjære. Barnehagen har profil som friluft og aktivitetsbarnehage, og barna vil oppleve utfordringer, spennende opplevelser og utforskning. I tillegg har vi vårt eget hønsehus med fin luftegård for våre høner og haner. Barna bidrar med både kos, mat og stell.

Vi har nært samarbeid med både Stangnes hallen(gymsal) og idrettsbanen like ved. Hos oss vil barna være masse ute, både på vår unike utelekeplass med nye flotte utelekeapparater, men også på turer i nærområdet. De vil lære hvordan vi spiller på lag med naturen, og bruke nærmiljøet vi er en del av. Oppleve hverdagsmagi i skogen og ved sjøen. Både hengekøyer og små telt  gjør at selv de minste kan oppleve naturen på nært hold. Ingenting er som å sove i hengekøye under åpen himmel (selvsagt nært bakken med myggnetting)

Aktive barn trenger et sunt kosthold, og barna skal derfor lære om hva slags mat som er best for kroppen. Vi serverer god og sunn lunsj/varm mat. Vi har et stort kjøkken med kjøkken øy egnet for barnas deltagelse i matlaging/baking. Vår flotte grill bu med trygt ildsted, skal benyttes til magiske eventyrstunder, med noe godt fra grillen.

Furuberget er en avdelingsbarnehage med 6 avdelinger og har plass til ca. 108 barn i alderen 0-6 år. Selv om barnehagen er stor, er det mange små rom som skal benyttes for å dele barna inn i mindre grupper. Vannlekrom, språkrom, sanserom, aktivitetsrom med klatrevegg, kreativ- og fysikkrom, og bygg og konstruksjonsrom. Det er svært viktig for oss å skape trygge rammer for alle barn, og vi har stort fokus på de minste barnas behov.

Høsten 2020 åpnet vi Trollstua, vår fine grillbu med innlagt strøm. Trollstua fungerer som lokale for førskolegruppa.Vi deler gruppen i to mindre grupper ,-ca 12 barn i hver gruppe. Vi rullerer på å være i Trollstua og Trollstubben inne i barnehagen.

Vi arbeider etter lov om barnehager og bruker rammeplanen som utgangspunkt for alle våre aktiviteter. Vi har få faste planer for innholdet i løpet av dagen eller uka. Hver dag er åpen og fylles med barnas innspill og interesser. For oss er det viktig at barna blir tatt på alvor og deres stemme blir hørt.

Vennskap skal etableres igjennom lek og magiske stunder. I vår barnehage utarbeides det månedsbrev med en utfyllende bildedokumentasjon av det barna har opplevd/lært foregående måned, da knyttet opp mot både rammeplan og fus visjon, hovedmål og verdier.

Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og ansatte som brenner for jobben sin. De er trygge og tilstedeværende for barna og jakter på de magiske øyeblikkene sammen med de. Hos oss har vi 50% pedagogtetthet, dyktige både pedagoger og fagarbeidere.

Vi ønsker et godt samarbeid med foresatte og er veldig glad for all medvirkning og innspill. Sammen med dere skal vi skape en spesiell og god barnehage.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Avdeling Småfrø 0-3 år

Susanne Rolness Bray og Helene Benedikte Berntsen
Tlf: 48163815
smafroene.furuberget@outlook.com
Avdeling Kvisten 0-3 år

Maren Kulseng -Lillegård og Frøya Rødland
Tlf: 48163816
kvisten.furuberget@outlook.com
Avdeling Barnåla 0-3 år

Vigdis Anie Jakobsen
Tlf: 48163813
barnaalen.furuberget@outlook.com
Avdeling Kongla 4 år

Kristin Rose Rist
Tlf: 46882566
kongla.furuberget@outlook.com
Avdeling Barken 3 år
Avdelingsleder:
Kine Mikkelsen
Tlf: 48163817
barken.furuberget@outlook.com
Administrasjon
Fagleder
Merethe Iren Olsen
Tlf: 91770470
fagleder.furuberget@bhg.no
Førskolegruppe 5-6 år
Avdelingsleder:
Steffen Mikalsen og Cathrine Aalmen
Tlf: 48163814
forskolegruppa.furuberget@outlook.com