FUS Smart mat
Barnehagen serverer 3 måltider hver dag og vi jobber med å fremme matglede og gode matvaner for barna. Måltidene inneholder næringsrik mat for å sikre optimal utvikling av hjernen og resten av kroppen. Det bidrar til at barna får overskudd til aktivitet og konsentrasjon. Vi jobber etter et eget mat- og måltidsprosjekt som vi kaller "FUS smart mat".
Alle barna får:
- servert GRØNNSAKER så ofte vi kan, både til brødmåltider, varme måltid og ved ettermiddagsmåltidet (her byttes grønnsaker ut med frukt flere dager i uken)
- servert FISK eller fiskeprodukter med mest mulig fisk, minst to dager pr uke
- servert KJØTT eller kjøttprodukter med høyest mulig kjøttprosent, minst to dager pr uke
- servert varmt måltid/pastasalat/osteskiver eller annet, minst en gang pr uke.
- servert melk og vann til frokost og lunsj – ellers bruker vi vann som tørstedrikk
- delta på matlaging sammen med vår kjøkkenassistent eller med avdelingen sin
- så grønnsaker, urter og tomater - først inne så plantes disse ut i våre "kjøkkenhagekasser"
Hvordan barnehagen skal jobbe med "FUS smartmat":
- vi har egen assistent som er kjøkkenansvarlig som tilbereder mat til oss tre dager pr uke, og som er opptatt av å servere oss fargerik og sunn mat, og prøver ut nye oppskrifter
- barna får delta i matlagingen og får oppgaver med å følge opp det de har sådd; vanne, plante ut og høste
- personalet er gode rollemodeller ved måltidene; bordskikk, gi kunnskap om mat/kropp/helse, oppmuntre til smaksprøver, fokusere på matglede og trivsel