Hvem er vi
Snarveien FUS barnehage åpnet i August 2005. Barnehagen har 28 små og 54 store barn fordelt på 5 avdelinger; Alv og Alvarin som er for 0-3 år og Gandalv, Helsing og Lodbrok som er for 3-5 år. Navnene på avdelingene er vikinger fra norrøn sagnhistorie fra området her.
Vi setter Barnet først
Vi er en barnehage som har stor bredde på aktiviteter, i motsetning til et spisset pedagogisk tilbud. Vi vil levere et tilbud som oppleves trygt og profesjonelt. Personalet er barnehagens viktigste ressurs for god kvalitet, og Snarveien FUS barnehage har et meget stabilt og kompetent personale.
Vi ligger rett bak Sparta Amfi og vi er der en gang i uken på skøyter på vinterstid. Barna går i mindre grupper på rundgang fra de er 2 år. Vi har et stort og flott uteområde, som vi mener er Sarpsborgs fineste. Se film fra Sparta.
Barnehagen har en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn. Barna skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Vi har fokus på å tenke kritisk, handle etisk og vise solidaritet. Noen av tingene vi gjør er blant annet søppelsortering og søppelplukking i nærmiljøet, plante inne og ute (grønnsaker og bær), byttedag i barnehagen og bevissthet rundt innkjøp av leker og mat.
Vi utvikler oss i samspill med andre og vennskap og lek er derfor viktig å ha fokus på. Vi gir barna trygghet gjennom veiledning og støtte slik at de lærer gode strategier for å ta kontakt, delta i lek, løse uenigheter, stå for sitt, kunne lytte og jobbe sammen med andre. Vi leker mye hver dag, barna leker sammen med andre barn, eller sammen med ansatte som deltar aktivt selv. De ansatte fungerer som støtte og kommer med påfyll av kunnskap innenfor lekens tema. Det fysiske lekemiljøet en viktig del av barnets lek og skal innby til lek. Barns medvirkning er i fokus hvor barna har mulighet til å påvirke utforming og aktiviteter der det lar seg gjøre. Barns medvirkning handler jo ikke om å få viljen sin i alt, men at vi tar barnas synspunkter, behov og interesser på alvor.
Tid til den gode hverdagen
Vi har over flere år hatt et overordnet satsningsområde som er; Tid til den gode hverdagen. Vi ønsker å være motpol til et ellers stressende samfunn. Vi organiserer dagene slik at gruppene blir minst mulig, voksne skal være mest mulig tilgjengelig og deltakende, og vi skal ha ro rundt aktiviteter. Færrest mulig overganger, og mest mulig tid til enkeltbarnet er vår filosofi. Den magiske leken skal få lov til å blomstre.