Måltid skal først og fremst fremme matglede hos barn. Gode opplevelser rundt måltidet mener vi vil bidra til matglede og gode matvaner for barna i FUS. Vi ønsker at måltid skal introdusere nye smaker og nye matvarer for barna som igjen vil legge til rette for et variert kosthold. I tillegg er næringsrik mat og nok byggeklosser viktig for å sikre at hjernen og kroppen fungerer optimalt slik at barna har nok energi til å opprettholde god lek over tid.


Hos oss har vi varmmat to dager i uken. Vi lager maten vi serverer selv. Menyene er variert og barna får da i seg gode og næringsrike retter. En ukemeny kan blant annet se slik ut:
- Mandag: smøremåltid med grovt brød og ulike pålegg.
- Tirsdag: Hjemmelaget suppe
- Onsdag: kjøleskapsgrøt med bærsaus
- Torsdag: smøremåltid med grove rundstykker og ulike pålegg.
- Fredag: Ovnsbakt laks, med agurksalat, potet og rømme
Barn inspirerer hverandre og er nysgjerrige og utforskende. Det blir derfor vår oppgave å stimulere og oppmuntre barna til dette i måltidene våre.
- Vi serverer grønnsaker til måltidene
- Vi bruker fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
- Vi bruker kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold
- Vi bruker mest mulig næringsrikt korn
- Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
- Vi bruker vann som tørstedrikk
- Vi serverer varm mat en til to gang i uken
- Baker og får levert grovt brød fra lokalt bakeri ukentlig.
- Varierer med pålegget vi serverer barna
- Har grønnsaker og frukt til 2. måltid hver dag
- Barna har med niste til frokost.

