I Sviland FUS barnehage serverer vi tre måltider hver dag; frokost, lunsj og fruktmåltid om ettermiddagen. Det blir servert varm lunsj en gang i uka.
For å sikre at barna i barnehagen får i seg de næringsstoffene og byggesteinene som kroppen trenger til lek og aktivitet, serverer vi vanlig norsk kosthold. I praksis vil det si at vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både oppskårne grønnsaker til brødmåltider, og vi har varmmåltider med en stor andel grønnsaker. Vi er nøye med å velge produkter med mest mulig fisk, dersom vi ikke serverer ren fisk. Det samme gjelder for kjøtt. Vi bruker næringsrike kornsorter. Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke. Naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning brukes for å smaksette maten hvis vi vil ha noe søtt. Vi serverer alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og inntak av nok grønnsaker. Når vi lager mat sammen med barna, gir det matglede og motiverer barna til å spise sunn mat.