
I Brødholt FUS barnehage er vi opptatt av at måltidet handler om mer enn bare maten. Gode samtaler som styrker samhold og fellesskap er viktig. De ansatte er tilstede og aktive i måltidet sammen med barna. Vi servere et variert kosthold i tråd med nasjonale myndigheters anbefalinger for mat i barnehage. Frukt/grønnsaker tilbys hver dag.
I løpet av barnehagedagen er det tre måltider, Frokost, lunsj og ettermiddags måltid.
Barnehagen server Lunsj hver dag. Varm lunsj to til tre ganger i uken og hjemmebakt brød med pålegg de andre dagene.
Barna har med seg en liten matpakke. Barna på småbarns avdelingen spiser sin matpakke til frokost. og får servert brød, eller knekkebrød til ettermiddags måltidet.
Barna på storebarnsavdelingene får servert knekkebrød, grøt eller brødskiver til frokost og spiser sin matpakke p ettermiddagen.
GOD BARNEHAGEMAT
1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.