I samarbeid med foreldrene ønsker vi i barnehagen å legge til rette for at barna får en trygg og god tilknytningsperiode i barnehagen. Når barnet begynner i barnehagen skal personalet sørge for tett oppfølging den første tiden, slik at barnet kan oppleve tilhørighet og trygget til å leke, utforske og lære.
For at barna som begynner i Djupmyra FUS skal få en best mulig start støtter vi oss til Jåttåmodellen i tilvenningsperioden. Jåttåmodellen er en modell for tilvenning i barnehagen som bygger på tilknytningsteori, nyere forskning og trygghetssirkelen. Modellen stiller krav til en foreldreaktiv oppstart der foreldrene deltar aktivt i barnehagens aktiviteter og rutiner som blant annet lek, sanger, måltid og legging. Tilvenningen foregår i fem dager der foreldre/ omsorgsperson er sammen med barnet hele dagen.
Som teorigrunnlag for hvordan vi samspiller med barn, bruker vi trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen illustrerer hvordan du som omsorgsperson kan ivaretar barns behov. I utforskinga trenger barnet at en voksen er tilstede, gleder seg over barnet, hjelper barnet og har det fint sammen med barnet. Etter en stund kan barnet trenger beskyttelse, trøst og hjelp til å organisere følelsene. Da er du barnets trygge havn hvor barnet «får lade» for igjen å bli klar for ny utforsking.