Mat i barnehagen
Måltidene i Drafnkollen FUS barnehage – en hyggelig sosial arena som byr på næringsrik mat og masse læring!
Matglede
Ditt barn skal oppleve hyggelige måltider som bidrar til matglede og gode matvaner her hos oss. Næringsrik mat som inneholder nok av de gode «byggeklossene» er nemlig en forutsetning for at hode og kropp skal utvikle seg. Dette bidrar til å gi barnet ditt overskudd til aktivitet og konsentrasjon gjennom hele barnehagedagen så han/hun kan leke, lære og ha det gøy med andre store og små i barnehagen.
Sunn og næringsrik mat
Noen av det vi gjør i Drafnkollen FUS barnehage for å at ditt barn får i seg sunn og næringsrik mat er:
- Serverer grønnsaker og/eller frukt hver dag.
- Serverer både melk og vann til frokost og lunsj, og drikker vann når vi er tørste.
- Vi bruker i hovedsak naturlige søtningsstoffer som honning, bær og frukt.
- Variasjon, vi har både smøremat og varmmat.
- Serverer mest mulig rene fisk- og kjøttprodukter med høyest mulig innhold av fisk/kjøtt.
De gode samtalene rundt bordet
I tillegg til å spise sunn og næringsrik mat vil ditt barn også øve på å øke sin kunnskap og forståelse av den store ukjente verden rundt seg. Gjennom gode samtaler undrer vi oss sammen om alt fra hvor maten kommer fra til hvorfor himmelen er blå eller hvorfor det finnes så mange ulike land og språk i verden. Det kommer mange gode refleksjoner under disse samtalene og barnet ditt vil lære seg en mengde nye ord og få masse ny kunnskap.
De yngste barna
Selv om de yngste barna ikke har så mange ord, har de mye kroppsspråk og er gode på å gjøre seg forstått. Samtalene med de yngste er derfor like viktig som samtalene man har med de eldste barna, og vi hjelper barna med å sette ord på det de prøver å uttrykke uansett alder. På denne måten får ditt barn de beste forutsetningene for en god språkutvikling fra dagen de begynner i barnehagen.
Hvordan ser en typisk matuke ut hos oss?
Hvordan ser en typisk matuke ut hos oss? Her er et eksempel på hvordan en ukemeny kan se ut for ditt barn
Frokost: Vi serverer brød, knekkebrød eller kornblanding, sammen med melk og vann
Lunsj: Varierer, eksempler kan være: Pasta med kylling og bolognessaus med grønnsaker, smøremåltid med pålegg og grønnsaker, eller varm grøt med rosiner og frisk frukt
Frukt: Utvalg av frukt og grønnsaker med knekkebrød/brødskiver