Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

SmartMat FUS

SmartMat FUS er et mat- og måltidsprosjekt som først og fremst skal fremme matglede hos barna. Vi mener at trivelige måltider bidrar til matglede og gode matvaner for barna i FUS barnehagene. De ansatte er gode rollemodeller for barna ved måltider gjennom å spise mat sammen med dem, og gjennom å være fysisk aktive i inne- og utelek

Næringsrik og riktig mat som inneholder nok av de gode «byggeklossene» er en forutsetning for å sikre optimal utvikling av hjernen og resten av kroppen. Dette bidrar til at barna får overskudd til aktivitet og konsentrasjon. Barn inspirerer hverandre i lek og felles aktiviteter. De er nysgjerrige og utforskende, og vår oppgave er å stimulere og oppmuntre barna til dette også ved måltidene, og gi dem nye smaksopplevelser. Barnehagen er en fin arena for å gjøre barna kjent med et variert utvalg av råvarer. Slik kan FUS barnehagene bidra til å gi barna et rikere og mer variert kosthold.

  • VI SERVERER GRØNNSAKER TIL MÅLTIDENE. – Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både oppskårne grønnsaker til brødmåltider, og varmmåltider.
  • VI BRUKER FISKEMAT MED HØYT FISKEINNHOLD
  • VI BRUKER NÆRINGSRIKT KORN. – Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi baker vårt eget brød sammen med barna en gang i uken
  • VI BALANSERER INNTAKET AV ULIKE TYPER FETT. – Det betyr at vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
  • VI BRUKER VANN SOM TØRSTEDRIKK. – Vi drikker vann når vi er tørste, og drikker kun saft til fest.