I Knausen FUS barnehage har vi stort fokus på hva slags mat vi tilbyr. Vi er opptatt av å ha sunn, næringsrik mat hver dag. Vi lager all mat fra bunnen av, og vi har varmmat 3 dager i uka. Vi baker brød og rundstykker selv.
Barna er i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen, kroppen trenger derfor påfyll av ny energi. Barn er små, men skal bli store og de må daglig få riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer. Vi ønsker å skape matglede gjennom gode måltidsituasjoner med riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte og og barna trenger overskudd til lek og læring gjennom hele dagen.
Retningslinjer FUS SmartMat:
1. GRØNNSAKER Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.
Glade barn spiser riktig!
Les mer om FUS Smartmat