Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Kværnerbyen FUS barnehage

Vi har fortsatt ledig barnehageplass for barn over 3 år (barn født i 2017 eller eldre). Ta kontakt med daglig leder hvis du har spørsmål.

Bli med inn i hverdagen vår

Kværnerbyen FUS barnehage er 12 år i år! Hos oss møter du et glødende, skapende og tilstedeværende personale som er opptatt av hva som er til barnets beste. Vi holder til i et av de verneverdige husene til Gamle Kværner bruk, i bydel Gamle Oslo. Vi har plass til 78 barn fordelt på to småbarnsbaser og to storebarnsbaser. Hver base er bemannet med to pedagoger, som sammen med pedagogiske medarbeidere og fagarbeidere gir barna en trygg og spennende hverdag.

I Kværnerbyen FUS barnehage er vi spesielt opptatt av lek og rollelek, og legger den til grunn for læring og utvikling. I leken foregår det læringsprosesser som fremmer utvikling på alle områder. Vi vil at barna gjennom lek skal oppleve gleden ved å mestre, lære og oppleve vennskap og godt samspill med andre.

Vårt nye satsningsområde dette barnehageåret er \"Språkarbeid med fokus på barns opplevelser\". Barna lærer best når de deltar aktivt og får bruke språket sammen med andre. Vi legger til rette for felles opplevelser som kan gi barna mulighet og inspirasjon til felles lek og samtaler. Vi introduserer ulike leketema og fordyper oss i bøker og fortellinger på ulike måter slik at barna utvikler god forståelse for begreper og innhold. Barn lærer når de holder på med noe de er opptatt av og interessert i. Hos oss skal barna oppleve at noen lytter til og viser interesse for det de sier og gir uttrykk for. Personalet bruker støttende språkstrategier i hverdagssamtaler som et hjelpemiddel til å støtte barna i sin språkutvikling.

Hos oss er vi også opptatt av mat og matglede. Vi vil bidra til at barna tidlig får et sunt og variert kosthold, fordi vi vet at riktig ernæring fremmer helse. Hos oss opplever barna variasjon i maten vi tilbyr og gis mulighet til å utvikle sin egen smakssans. Vi serverer to måltider om dagen hvorav ett er hjemmelaget varmmat hvor vi forsøker å velge så sunne og næringsrike råvarer som mulig. Vi serverer mye fisk og grønnsaker, og har som regel en vegetarrett og en kjøttrett pr. uke.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Ild
Tlf: 90800188
Ild.kvaernerbyen@bhg.no
Vann
Tlf: 90756989
vann.kvaernerbyen@bhg.no
Jord
Tlf: 90781118
jord.kvaernerbyen@bhg.no
Luft
Tlf: 90591457
luft.kvaernerbyen@bhg.no