FUS har utarbeidet retningslinjer for å sikre at det serveres god, sunn og allsidig mat i FUS barnehagene.
SMARTMAT betyr:
1. Vi serverer grønnsaker til måltidene
2. Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold.
3. Vi bruker mest mulig grove kornprodukter
4. Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
5. Vi bruker vann som tørstedrikk
6. Vi bruker mest mulig grad av naturlige søtningsstoffer
7. Vi har fokus på variasjon av brødservering og annen mat som varmmat og baking
SMART mat er de beste byggeklossene for kroppen i utvikling av lek og læring.
I presthaug FUS betyr dette at vi er en fullkostbarnehage.
Dagen starter med havregrøt til frokost, varmlunch hver dag, og ettermiddagsmåltid med frukt.
Ann Kristin har hovedansvaret for å sette sammen en variert meny, og maten blir laget fra bunnen av.
Er det rester fra frokosten lages det rundstykker av havregrøten som f.eks. blir servert til søtpotetsuppen eller ettermiddagsmåltidet.
Vi har frukt til ettermiddagsmåltidet hver dag.
Hver fredag ettermiddag har vi fredagskafè med barna.
Denne betjenes av barna.
Her kan alle "kjøpe" dagens. F.eks. smoothie og havrekjeks, frukt og boller med kanel i svingene bakt med grovt mel, havrelapper el.l.
Dette synes vi er kjempegøy!