RETNINGSLINJENE:
- Vi serverer grønnsaker til måltidene
- Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
- Vi bruker rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold
- Vi bruker mest mulig næringsrikt korn
- Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
- Vi bruker vann som tørstedrikk
- Vi bruker størst mulig grad av naturlig søtningsstoffer
- Vi har god balanse mellom varmmåltider og brødmåltider for å skape variasjon
Slik gjør vi det i Lindtjønn Fus, avdeling Rødhette Fus
- Vi serverer varm mat en gang i uken
- Baker rundstykker/brød
- Varierer med pålegget vi serverer barna
- Fiskepålegg minst en gang i uka
- Har grønnsaker og frukt til 2. måltid hver dag
- Barna har med niste til turdagene
- Vi ønsker at våre måltider skal fremme matglede, gi gode smaksopplevelser, stimulere til god utvikling og læring, rett næring, gode samtaler og nok tid til dette
Barna får være delaktige i flere prosesser.