Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Rotnes FUS Kulturbarnehage

Rotnes FUS Kulturbarnehage as

Rotnes FUS kulturbarnehage ligger sentralt på Rotnes på andre siden av veien for Nittedal Ungdomskole, og like nedenfor Rotnes barneskole. Vi består av fem grupper fordelt på to baser. Liten base består av en gruppe med 1 -åringer og en med 2-åringer. Disse gruppene samarbeider tett. På stor base har vi to grupper med lik aldersfordeling, og en ren førskolegruppe hvor barna samles det siste året i barnehagen.

I Rotnes FUS kulturbarnehage kommer barna og leken først. Vi er en kulturbarnehage som har fokus på drama, lek og oppdagelse. Forskning viser at rollelek er viktig for hjernens utvikling. Hver dag setter vi av tid til lek, og gjennom året har vi flere teaterprosjekter som inspirerer til lek og samspillsopplevelser, hvor voksne og barn leker på barnas premisser. Vi har fellessamlinger som inspirerer til lek, og sammen med prosjektene gir dette barna enn felles plattform for sin reise inn i lekens verden. Når barnet ditt har lekt sammen med oss, har det ikke bare lekt. Det har bla utviklet hjernen, vennekompetanse, fantasien, språk, turtaking, hatt det gøy og fått lov til å være barn.Hvert barn er unikt og vi ønsker sammen med dere foreldre å la hvert barn få utvikle seg til den beste utgaven av seg selv.

Vi er så heldige å ha skogen og jordet med beitende sauer og hester som nærmeste nabo. På vinteren blir jordet til en super akebakke og om sommeren hilser vi på hestene og sauene. Vi har til og med fått med oss at et lamming da vi passerte jordet på vei til tur. Rett ved siden av barnehagen har vi en gapahuk med et lite skogholt. Foreldrene er aktivt med på å legge til rette for aktivitet i dette området med tauhuske, taubaner osv.  På andre siden av veien har vi sentralidrettsanlegget med alt det byr på av muligheter for aktivitet. 

Vi er opptatt av å levere et barnehagetilbud av høy kvalitet og hvor tiden blir brukt sammen med barna, og som vil gi barna de beste forutsetningene for å bli den beste utgaven av seg selv, og er robust nok til å takle selve livet og hva det byr på. Barnet først er ikke bare slagordet til FUS, men består av et forskningsbasert verktøy - CLASS- som skal sikre at vi etterlever kvalitet i samspillet med barna. Foredreundersøkelsen via UDIR gir oss også et bilde på hva foreldrene mener om kvaliteten på tilbuet vi gir, og hva vi må forbedre oss på. 

Søk barnehageplass

Avdelinger

Dovregubben
Avdelingsleder:
Hilde Olsen
Tlf: 90363405
Askeladden
Avdelingsleder:
Monica Hansen
Tlf: 90403320
Reveenka
Avdelingsleder:
Natalie Hammerstad
Tlf: 94131923
Bukkene Bruse
Avdelingsleder:
Tone Liljeroth
Tlf: 90367185
Geitekillingene
Avdelingsleder:
Anne May Laupstad
Tlf: 91662035