Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Almemoen FUS barnehage


Almemoen FUS barnehage ligger på nordssiden av Hønefoss. Vi har vår egen lavvo i nærmiljøet og vår beliggenhet gir gode muligheter for lek, turer i skog og lekeplassen tilknyttet Almemoen. Vi har vår egne områder kalt Hakkespettdumpa og Trollbrua. Vi har en grillhytte i barnehagen som blir mye brukt hele året. 

FUS betyr først! Barna skal glede seg til å komme til barnehagen og vi skal skape minner for livet. Vi jobber hver dag for at barna skal få den beste barndommen.

Almemoen FUS barnehage har en tilstedeværende, glødende og skapende personalgruppe som sammen med barna skaper en magisk, lærerik og morsom hverdag. Hos oss kommer barnet og leken først!

Vi er opptatt av å levere et barnehagetilbud av høy kvalitet som gir barnet ditt de beste forutsetningene for veien videre. Barnet først er mer enn bare slagordet vårt. Det består av forskningsbasert metodikk for å anerkjenne, forstå og handle til det beste for barnet ditt. Gjennom observasjonsverktøyet CLASS evaluerer vi vår egen praksis for å sikre høy kvalitet. CLASS kombinert med foreldreundersøkelsen  til Utdanningsdirektoratet og tett foreldresamarbeid danner et optimalt grunnlag for å hele tiden kunne forbedre oss og sikre at vi er en høykvalitetsbarnehage. Barnehagen har en egen CLASS sertifisert ressursperson. På småbarn er vi aldersdelt med tre grupper; Vann, Sol og Jord. Vi er opptatt av å ha tilknytningsperson og små grupper for å sikre barn- voksen tetthet, imøtekomme barnas behov og gi rom for rolige aktiviteter. 

På storbarn er vi delt i 4 grupper og barnehagen er glad i uteliv! Storbarn er inne- og ute halve dager hele året. De eldste barna våre går på en egen gruppe for skolestarterne. Vi kaller den for Stjerneklubben. De er en gruppe med fokus på friluft og er mye ute og på tur. Her har vi fokus på naturen og alt den har å by på. Resten av barnehagen er på tur en gang pr. uke. Stjerneklubben vår er også med på skiskole, Naf banen, svømmeskole i regi av Ringerike kommune og en avslutningstur til Bjørneparken hvert år. 


Vi serverer FUS Smart Mat som skal fremme matglede hos barna og overskudd til lek og konsentrasjon. Almemoen FUS barnehage er så heldig å ha en egen kokk!


For å feire 10 års jubileum lagde vi egen sang og musikk video, den kan du se her.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Vann
Pedagogisk leder:
Silje Almestrand
Tlf: 41534352
vann.almemoen@bhg.no
Sol
Pedagogisk leder:
Lotte Eriksen
Tlf: 41534348
sol.almemoen@bhg.no
Jord
Pedagogisk leder:
Helene Larsen
Tlf: 41534349
jord.almemoen@bhg.no
Solsikker
Pedagogisk leder:
Lise Kristoffersen Bakken
Tlf: 41534356
solsikker.almemoen@bhg.no
Roser
Pedagogisk leder:
Line Saupstad
Tlf: 41534354
roser.almemoen@bhg.no
Hvitveis
Pedagogisk leder:
Elisabeth Mikkelhaug
Tlf: 41534353
hvitveis.almemoen@bhg.no
Blåklokker
Pedagogisk leder:
Kari Anne Sivertsen
Tlf: 41534355
blaaklokker.almemoen@bhg.no