Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS SmartMat

Skal du være høyt og lavt, er liten men skal bli stor må du ha riktig mat. Vårt ambisiøse mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg, og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.

SmartMat er FUS-banehagenes matkonsept.

 1. GRØNNSAKER
  • Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
 2. FISK
  • Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
 3. KJØTT
  • Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
 4. KORN
  • Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
 5. BALANSERT INNTAK AV FETT
  • Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
 6. VANN
  • Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
 7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
  • Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
 8. VARIASJON
  • Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.

I Almemoen FUS barnehage får barna servert to måltider om dagen, i tillegg til frukt og grønt. Vi har en egen kokk som lager maten vår og setter opp ukes menyer ut ifra matkonsptet til FUS.

Kokebok

FUS SmartMat skal sikre at barna i våre barnehager får god og næringsrik mat i tråd med offentlige ernæringsråd. Sammen med eksperter fra vår gode samarbeidspartner Tine, utvikler vi nå en kokebok for våre barnehager som også kan lages sammen med barna hjemme. I filmen lager ansatte fra ulike FUS barnehager, de 16 første rettene til kokeboken. Bon appetit