Hopp til innhold
Hverdagen vår har blitt endret på veldig kort tid. Vi takker ansatte og foresatte for et veldig godt samarbeid i en utfordrende tid. Ta godt vare på hverandre.
Vi ønsker å minne om gode hygieneråd og andre anbefalinger fra Helsedirektoratet; https://www.helsedirektoratet.no

FUS SmartMat

SmartMat er FUS-banehagenes matkonsept

1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.

7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.

I Alsgård FUS barnehage serverer vi hjemmelaget varmmåltid 4 ganger i uken.

 

 UKES MENYEN VÅR I FUS ALSGÅRD :)

 

UKE

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

1

Fiskeburgere med grønnsaker/stekte poteter*

Pasta Bolognese

Brød

Fiskesuppe 

Fredagsmeny

2

Lapskaus/kjøttsuppe

Fiskegrateng

Brød

Kyllingsuppe

Fredagsmeny

3

Ostesmørbrød

Potet og purreløksuppe

Brød

Bacalaogryte

Fredagsmeny

4

Tomatsuppe

Spinat, kylling og pasta

Brød

Laksetaco

Fredagsmeny

 

 

Dette er menyene vi kan velge mellom på vår fredagsmeny: 

- Ost og skinkesalat

- Taco

- Gulrotsuppe

- Pasta Carbonara

- Pizzasnurrer

- Bakverk grovt/proteinrundstykker