SmartMat er FUS-banehagenes matkonsept
1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.
I Alsgård FUS barnehage serverer vi hjemmelaget varmmåltid 4 ganger i uken.
UKES MENYEN VÅR I FUS ALSGÅRD :)
UKE | Mandag | Tirsdag | Onsdag | Torsdag | Fredag |
1 | Fiskeburgere med grønnsaker/stekte poteter* | Pasta Bolognese | Brød | Fiskesuppe | Fredagsmeny |
2 | Lapskaus | Kyllingsuppe | Brød | Stekt torsk m/byggrunsalat | Fredagsmeny |
3 | Ostesmørbrød | Potet og purreløksuppe | Brød | Tomatisert seigryte m/grønnsaker | Fredagsmeny |
4 | Kjøttboller med aioli, ovnsbakte grønnsaker og potet | Spinat, kylling og pasta | Brød | Laks med stekt ris og grønnsaker. | Fredagsmeny |
Dette er menyene vi kan velge mellom på vår fredagsmeny:
- Ost og skinkesalat
- Taco
- Gulrotsuppe
- Pasta Carbonara
- Pizzasnurrer
- Bakverk grovt/proteinrundstykker