Hopp til innhold

Alvehetta FUS barnehage

Bli med inn i vår magiske hverdag

Alvehetta FUS barnehage setter barnet først.

Vi gir barna en trygg hverdag fylt av omsorg, kjærlighet og hverdagsmagi. Lek, trivsel og gode voksne er våre satsningsområder. For sammen med barnet ønsker vi å få frem det beste i hver enkelt.  Og barna hos oss skal tilegne seg kunnskap om vennekompetanse, og om hvordan man er en del av et felleskap der vi behandler hverandre med respekt, toleanse og tålmodighet.

Vi liker å være i bevegelse og er ofte på tur i det flotte området rundt oss. Barna blir i tillegg kjent med buss når vi besøker bibliotek, vitensenteret, kuben, og andre gilde opplevelser Arendal by kan gi oss:)

Vi ønsker å gi barna god og variert kost, som vi lager selv. Vi serverer i hovedsak hjemmebakt brød 4 dager i uken og varmt måltid minst en gang i uken, og har grønnsaker eller frukt inntil. Måltidene er en arena for kos og gode samtaler, mens de øver på å smøre egen mat eller er med i tilberedningsprosessen. De får mulighet til å smake på nye retter og oppleve mat som noe positivt.

Vi syns det er viktig at barn lærer å svømme og lære vannvett, og vi tenker at det vi kan bidra med i barnehagen er viktig. Vi gir derfor tilbud om svømmeopplæring til den eldste barnegruppen, og da benytter vi oss av Bjorbekktunet som vi bare kan spasere til. Målet er å gjøre barna trygge i vann, leke i vann og lære barn som er klar for det, å svømme litt. Det hele skjer på barnets egne premisser.

Som FUS barnehage jobber vi med prosjektene "Egenledelse i lek og læring" og FUS Smart Mat som vi vet er viktig for barns utvikling og trivsel. Du kan lese mer om dette i vår årsplan: Alvehetta FUS barnehage årsplan 2019-2020

Vi har fokus på kompetansheving av hele perosnalet for det mener vi gir økt kvalitet og ikke minst trivsel. Vi har blant annet hatt om "Barns livsmestring og helse" i samarbeid med Styd kommunikasjon og Vippa FUS barnehage, og "Vold, traumer og seksuelle overgrep" i samarbeid med Arendal kommune, Inger Lise Andersen og Siri Søftestad, og skal nå videre på Relasjonskompetanse med Jan Spurkeland. Våre ansatte har god faglig kunnskap, og vi jobber med kompetanseheving hele tiden for å kunne tilby en barnehage med høy kvalitet. Vi har en viktig rolle i hvordan barna vil bli som samfunnsborgere når de blir eldre, og da må vi hele tiden holde oss oppdatert om barnehagefaget. Vi har flere pedagoger med småbarnspedagogikk, noe som fører til at de minste barna blir veldig godt ivaretatt og tilrettelagt for, ellers har vi pedagoger med fordypning i uteliv, helse og ernæring, vold i nære relasjoner og forming. Vi har oppfylt pedagog- og bemanningsnorm.

Vi har 3 avdelinger for 0-6 år, og fordeler de slik: Bjørnungene ca 0-2 år o 1 etasje. I 2 etasje har vi Revungene for de som er ca 2-3 år, og Ekornbarna for de som er ca 4-6 år. Det viktigste for oss er at alle barn skal trives og ha det godt, sammen med varme og gode voksne som ser dem hver eneste dag.

Vi har fokus på en trygg tilkytningsfase for alle nye barn. Det betyr at vi ønsker å legge opp dagene etter hvert enkelt barns behov, les mer om det her: tilknytningsfase

 

Vi har fokus på et godt arbeidsmiljø, for vi vet at trivsel smitter:)

Velkommen til oss:)

Søk barnehageplass

Vi har ledige barnehageplasser!

Ønsker du barnehageplass hos oss, kontakt:
Siri Fyhn Lilleødegård
Daglig leder

Tlf: 41 62 89 30
E-post: dl.alvehetta@bhg.no

Avdelinger