Vi har fokus på sunn og næringsrik mat, som gir kropper i vekst og utvikling - de byggesteinene barna trenger for å kunne leke og utvikle seg!
Kjøkkenet vårt ligger i «hjertet» av barnehagen, omkranset av våre tre avdelinger. Duften av råvarer og tilberedningen av måltidene, er derfor en daglig erfaring for våre barn. Vi tar utgangspunkt i kostholdsrådene fra helsedirektoratet når vi planlegger måltidene og etterstreber å servere en variasjon av mest mulig rent kjøtt, vegetar, fisk og ulike fullkorn produkter.
Vi serverer barna frokost, formiddagsmat og et frukt og grønt måltid tidlig ettermiddag. Vann er vår tørstedrikk, i tillegg serveres det melk til frokostmåltid og brødmåltider. Alle måltider tilberedes i barnehagen. Frokostmåltidene våre består i en variasjon av havregrøt, müsli, havregryn, brød og knekkebrød. Vi serverer minst 3 varme måltider ukentlig. Vi er også en «5-om-dagen-barnehage» - som betyr at vi alltid serverer frukt og grønt til alle måltider.
Kristin er vår kjøkken ansvarlig - og den av oss ansatte som tilbringer aller flest arbeidstimer med å sikre barnas måltider, og et hygienisk og ryddig kjøkken til enhver tid.
Måltidene er en verdsatt og viktig sosial del av hverdagen vår.
Vi ønsker at barna skal utvikle et godt og naturlig forhold til maten de skal spise. At barna skal få ta del i forberedelser og tilberedning av måltidene innimellom, er derfor en målsetning hos oss.
Små og store samles omkring bordene, vi etterstreber roen, den gode samtalen og felles oppmerksomhet - hvor vi ikke bare nyter måltidet - men også har det hyggelig sammen. Forventning og hygge er derfor begrep som for oss er like viktige som råvarene i seg selv!