Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Utegruppe

Høsten 2019 startet vi opp med en utegruppe. Gruppen er stort sett ute, og flere dager i uken på tur i barnehagens nærmiljø 3 dager i uken.

Utelivet i barnehagen gir oss et mangfold av opplevelser og aktiviteter til alle årstider og i all slags vær. Vi har egen grillhytte i barnehagen, hvor vi kan ha aktiviteter, varme oss og tilberede og spise mat.

Vi ønsker at barna skal oppleve naturen og alt den har å by på. Vi skal se og høre den, lukte og føle den, og noen ganger smake på den. Barna skal få lære om respekt for naturen og hvordan vi kan ta vare på den. De skal få kjennskap til det som lever der, både det som spirer og gror, samt insekter og dyr. Sammen skal vi skape hverdagsmagi ute i naturen. Naturen gir unike muligheter for læring. Språk og språktrening er en naturlig del av utegruppedagen gjennom samtaler og undring over ting vi finner  og gjør.

Å leke ute i variert natur, gir barna motoriske utfordringer. De skal få kjenne på sine egne grenser. Vi skal gå på turer, gå på ski og skøyter og teste ut naturens egne hiderløype som vi møter på vår vei.

Leken har stor plass også i utegruppene. Med variasjon i sted, vær og årstid er det ofte mange nye spennende elementer å ta med inn i leken. Barna har muligheter for rollelek, konstruksjonslek og risikolek. Barna finner stadig nye steder som de selv tilpasser sin lek, samtidig som de voksne hjelper til med å gi innspill og drive leken videre. 

Sammen skal vi med dere foreldre skape en fantastisk ramme rundt utegruppen.