Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Hernes FUS barnehage

Hernes FUS barnehage as

Hernes barnehage så dagens lys i 1995. Barnehagen startet opp som en foreldreeid barnehage og holdt til i klubbhuset til Hernes idrettslag, og før den ble registrert som barnehage, var den drevet som barnepark - så barnehagen har en lang historie og lange tradisjoner i Hernes-bygda.

Den 1.august 2013 ble barnehagen en del av FUS kjeden, og den 5.mars 2014 åpnet vi dørene til splitter nye lokaler i rolige omgivelser i Sagene Ring.

Vi ligger flott til midt i smørøyet av Hernes, og kun en snau 10-minutters kjøretur fra Elverum sentrum. Vi har skogen og dens mangfold som nærmeste nabo, og mange andre flotte turmuligheter for både liten og stor i umiddelbar nærhet. Vi er glade i å bruke nærområdet vårt, men har også et spennende og variert inngjerdet uteområde med variert terreng og lekeapparater som innbyr til lek og fysisk aktivitet, samt en egen grillhytte.

Barnehagen har 4 avdelinger:
Maurtua, 0-2 år
Humlebolet, 0-2
Bjørnebo, 3 år
Revehiet, 4-5 år

Fysisk aktivitet, psykisk helse og livsmestring, og lek (Egenledelse i lek og læring) er våre satsningsområder.

Hver eneste dag har vi elementer av fysisk aktivitet i barnehagen, ute som inne. Vi tilbyr blant annet: faste turdager, RØRIS, Herneshallen, svømming for de eldste og vannlek for de minste. 

Barns fysiske og psykiske helse skal fremmes i barnehagen, og barnehagen skal bidra til barnas trivsel, livsglede, mestring, følelse av egenverd og forebygge krenkelser og mobbing. En av barnehagens viktigste oppgaver er å ruste barn til å takle livets små og store utfordringer, og derfor har vi valgt å ha fokus på psykisk helse og livsmestring.

Leken har en sentral rolle hos oss. Gjennom lek opplever barna vennskap, mestring, glede og kommunikasjon. Vårt mål er at hvert barn skal bli den beste utgaven av seg selv, og derfor kommer leken først hos oss. Egenledelse i lek og læring kan lese mer om her.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Maurtua
Avdelingsleder:
Irene Braathen Lien
Tlf: 90 22 78 62
Revehiet
Avdelingsleder:
Anniken Strugstad Granberg og Anne Helene Bisseberg
Tlf: 90 16 83 25
Bjørnebo
Avdelingsleder:
Marte Pedersen
Tlf: 90 24 40 24
Humlebolet
Avdelingsleder:
Nina Nyborg
Tlf: 48 25 03 84