Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Mat i barnehagen

I FUS barnehagene har vi fokus på mat og måltider.

Skal du være høyt og lavt, og er liten men skal bli stor, må du ha riktig mat. Vårt mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hode og kropp skal utvikle seg, og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.

SmartMat er FUS-barnehagenes matkonsept. Viktige prinsipper i vårt mattilbud er: grønnsaker, fisk, rent kjøtt, vegetarretter, fullkorn, balansert inntak av fett, vann som tørstedrikk, naturlige søtningsstoffer og variasjon.


I Horneberg FUS barnehage har vi en kostholdsansvarlig ansatt i 60 % stilling på kjøkkenet; Alexander Brun. Hver dag serverer Alex lunsj, og ett ettermiddagsmåltid med knekkebrød/ brød og frukt og grønnsaker. Frokost medbringes hjemmefra. Det serveres tre varme lunsjmåltider i løpet av uka; ett av disse er fiskemåltid og ett grøtmåltid. Den siste varmretten varierer mellom kjøtt, kylling eller vegetar. De to resterende dager serverer Alex
hjemmebakt grovt surdeigsbrød med variert pålegg, egg og grønnsaker. Vi serverer vann og melk som drikke.

                                                                           alex               

Vi har også vår egen kjøkkenhage i barnehagen. Her får barna bidra i prosessen - fra klargjøring av jorden, såing, setting av poteter, vanning og til slutt innhøsting. Ja, her får de mulighet til å følge maten vår hele veien fra jord til bord. 

                                                                           kjøkkenhage

På turdager spiser barna turmatpakke som de har med seg hjemmefra.
På merkedager som nissefest, karneval og sommerfest koser vi oss med «festmat», men ellers i året er vi nøye på at dette ikke serveres. Dette gir foreldre oversikt over hva barnet får i seg, og dere kan selv regulere hvor mye og hvor ofte barna får servert «godsaker».

sjekk gjerne ut: https://fus.no/smartmat