Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Horneberg FUS barnehage

Man skal ikke bare smake på ordet barndom for så å spytte det ut igjen. Ordet er så alt for viktig til det. Kjenn heller etter, og kjenn med hele deg - bruk sansene dine. Hva lukter det? Hvordan føles det, og hva betyr det? Hva betyr det i dag - og hva har den å si i morgen? Barn lever med hele seg, og innehar en tilnærming til livet og hverdagen som er få voksne forunt. De har en egen tro på dagen i dag, og at den kan bli akkurat slik de vil. Denne troen ønsker vi som jobber i Horneberg FUS barnehage å møte. Gjennom omsorg, raushet og ikke minst trygghet, hjelper vi barn til å skape sin egen gode barndom. En barndom fylt med hverdagsmagi og gode minner.

Vi er bevisst barnehagens rolle i barndommen. Dagens barn starter i barnehagen allerede i ettårsalderen, og tilbringer hverdagen med oss de neste fem årene. For å fylle denne hverdagen med positive opplevelser og gode minner, er det viktig at man allerede fra barnehageoppstart skaper gode relasjoner til både barn og voksen. Som ettåring skal du være trygg på at det alltid er en voksen som kjenner deg, og som vet hvordan du reagerer når mamma eller pappa sier «ha det» på vei til jobb. Denne sårbare tiden i et barns liv, er mulighetenes springbrett når det kommer til skape trygghet og gode relasjoner.

Vi satser ekstra på utviklingen av sosial kompetanse hos barn, fordi vi mener det ligger til grunn for all annen utvikling. Denne satsningen handler om å gi barna muligheten til å utvikle god selvfølelse, empati, selvhevdelse og selvkontroll – og er egenskaper barn vil få bruk for resten av livet. Det er viktig med en trygg base, et sted å hvile og hente krefter. Barna må føle seg inkluderte i barnehagen, som del av en gruppe, med egen en plass - med sitt navn og symbol. På den måten sier vi at du hører til hos oss. Dette er en av mange viktige arbeidsoppgaver i barnehagen.

Gjennom vår satsning på uteliv ønsker vi å bidra til at barn kjenner på glede og mestring utendørs, enten det er innenfor barnehageporten eller på en av våre gode turplasser i naturen. Nysgjerrigheten og naturmangfoldet lokker barna inn i en helt egen verden, både alene og i felleskap. Barn svarer på omgivelsenes invitasjon med utfoldelse, nysgjerrighet og entusiasme. Naturen gir tilbake i form av sin ærlighet og råskap – for der finnes det ingen enkle løsninger. Lek utendørs har også en helsebringende effekt og er en fantastisk bidragsyter til barns utvikling både fysisk, kognitivt og sosialt.

Som foreldre eller foresatte kjenner dere barnet best. Da må dere være med å påvirke barnets reise gjennom årene i barnehagen. Som barna er også dere ulike, derfor legger vi vekt på respekt, annerkjennelse og åpenhet i all kommunikasjon med dere. Dere skal være sikker på at de voksne i barnehagen lytter til deres behov. Vi vil forstå og jobbe hardt mot deres ønske om en trygg og god arena for barnet.

Når barnet tar sine siste steg ut av barnehageporten og stenger den for aller siste gang, håper vi det er klar til å møte framtiden og den verden som venter der ute. Vi håper å ha gitt de mot til å tro på seg selv, og er trygge nok til å hevde sine behov. Med empati og et ønske om å hjelpe andre. Vi skal ha bygd en stø grunnmur som gjør barna robuste og selvstendige nok til å takle motgang og utfordringer de møter senere i livet.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Askeladden
Pedagogisk leder:
Sivert Haugdahl
Tlf: 91672936
sivert.hagdahl@bhg.no
Askeladden er ei førskolegruppe med ekstra satsning på friluftsliv.
Rød
Pedagogisk leder:
Katrine Solvik
Tlf: 91672933
marianne.lillebostad@bhg.no
Barn født i 2018. Barnehagelærer på gruppa:Ida Olise Solberg, ida.solberg@bhg.no
Blå
Pedagogiske ledere:
Stian Olsen, Sindre Pedersen og Ann-Karin Furseth(permisjon 2021)
Tlf: 91672937
stian.olsen@bhg.no, sindre.pedersen@bhg.no
Barn født i 2016
Lilla
Pedagogiske leder:
Øyvind Reinseth
Tlf: 91672938
oyvind.reinseth@bhg.no
Barn født i 2017
Gul
Pedagogisk leder:
Katrine Solvik
Tlf: 91672934
katrine.solvik@bhg.no
Barn født i 2019. Barnehagelærer på gruppa: Siv Alida Berg, siv.berg@bhg.no