Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

 Åpningstider

Mandag til fredag:
6:45 - 16.45

 Daglig leder

Stina Ovesen
90 21 07 50

Satsningsområdet uteliv

I Horneberg FUS barnehage ser vi på bruk av naturen og nærmiljøet som sentral og viktig i barns lærings- og danningsprosess. Ja, faktisk så viktig at vi har vår egen idrettspedagog ansatt hos oss!


En av de viktigste grunnene til at vi ønsker å ha et hovedfokus på bruk av naturen i vårt pedagogiske arbeid, er dens allsidighet til både lek og fysisk aktivitet. Naturen byr på utfordringer tilpasset ulike utviklingsnivåer, og barn bruker naturen på sin egen måte; det som er passelig utfordrende for en ettåring samsvarer ikke med hva femåringen ser på som utfordrende - og på samme måte ser femåringen helt andre muligheter for lek og aktivitet enn det ettåringen gjør.  
Vi ønsker å bidra til at alle barn kjenner på glede og mestring utendørs gjennom å bruke kroppen - gjennom bevegelse og sanseopplevelser. Slike opplevelser kan barn få både innenfor barnehageporten eller på en av våre gode turplasser i naturen.


Nysgjerrigheten og naturmangfoldet lokker barna inn i en helt egen verden, både alene og i felleskap. Barn svarer på omgivelsenes invitasjon med utfoldelse, nysgjerrighet og entusiasme. Naturen gir tilbake i form av sin ærlighet og råskap – for der finnes det ingen enkle løsninger. Lek utendørs har også en helsebringende effekt og er en fantastisk bidragsyter til barns utvikling både fysisk, kognitivt og sosialt. Hos oss jobber vi for å skape uteglede
Innenfor barnehagegjerdet hos oss i Horneberg FUS står det en flott grillhytte. Denne brukes hver dag. Det er alltid en gruppe som starter dagen sin i grillhytta, med frokost rundt bålet, før de drar ut på tur.


"Det er noe magisk ved å spise frokosten sin i grillhytta. Mens man kjenner varmen og lyset fra bålet, er det kaldt og mørkt ute"