I Kiellandskogen FUS får barna tre måltider hver dag
Hos oss har vi fokus på matglede og fellesskap i måltidet. Vi sitter derfor i mindre grupper fordelt på ulike bord/rom under lunsjen. Måltidet gir rom for den gode samtalen om det som røres seg på gruppa. Vi kan også snakke om mat og næringsstoffer, hva kroppen trenger for at vi skal utvikle oss, hva som er sund mat og mat vi spiser av og til. Som drikke får barna tilbud om melk eller vann til måltider og vann som tørstedrikk resten av dagen.
Til frokost serveres varm havregrøt, Allbran, knekkebrød, skorper og brødskiver.
Har vi rester av havregrøt kan disse f.eks. bli til rundstykker eller lapper til lunsj eller fruktmåltidet.
Lunsjen består av brød med ulike sorter pålegg, som ost, diverse kjøttpålegg, makrell i tomat, leverpostei og tubeoster. Innimellom koker vi gjerne litt egg og varierer med litt fiskepudding eller fiskekaker.
En gang i uka serveres det varm mat til lunsj. Dette kan variere mellom full middag, laget fra bunden, supper, pastaretter, gratenger, nystekte rundstykker, osteskiver.
Barna er gjerne med og velger hvilken varmmat som skal lages og er delaktige i matlagingen. Veldig kjekt å være vitne til gleden over matlaging.
Til venstre ser vi en fargerik varmrett.
Til fruktmåltidet serveres ulike typer frukt, knekkebrød og skorper. Rå grønnsaker tilbys også. Innimellom overrasker vi med smoothie, havrelapper eller noe annet godt.
Fruktmåltidet spises ute om været er bra og og ungene har lyst å være ute.
Til venstre en frukttralle på vei ut😋
Med i sekken har vi oftest brød og pålegg. Innimellom har vi med pølser, fiskekaker, supper eller f.eks. deig til pinnebrød. Vi lager da bål eller fyrer opp primus. Om vinteren har vi gjerne med noe varmt på termos - varm saft eller kakao. Maten smaker utrolig godt ute.