Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS smartmat

I FUS satses det på sunn og næringsrik mat. Barna skal hoppe og sprette, leke og lære, klatre og grave, le og ha det gøy, vokse og utvikle seg. Da må de ha riktig mat. Maten vi tilbereder hos oss skal være lagd på ferske, gode råvarer og det meste av mat hos oss lages fra bunnen av. Slik kan vi sikre at barna får i seg de riktige næringsstoffene og energien iløpet av en dag i barnehagen. 

Hos oss serveres det alltid frukt og grønt til måltidene. Maten som serveres er variert, sunn, næringsrik og smakfull.  

Hver avdeling hos oss har kjøkkendag en dag i uka. Maten vi serverer skal fremme matglede hos barna og på storbarnsavdelingene er barna delaktige i matlagingen. 

I Mosjøen FUS barnehage er vi opptatt av at:

  • Mat er mer enn å bli mett
  • Mat og helse henger sammen
  • Mat og fysisk tilstand henger sammen
  • Mat og psykisk helse henger sammen
  • Måltider og trivsel henger sammen
  • Barna skal glede seg til måltidene i Mosjøen FUS barnehage
  • Vi bruker den tiden vi trenger til forberedelse, spising og opprydding
  • Vi ser på måltidene som en sosial arene, de alle barn blir sett, anerkjent og får tid nok til å spise. Læringen blir effekten. 
  • Barna har mye på hjertet og vi har tid til å lytte og bekrefte.