I Salbutangen FUS tilbyr vi fullkost, noe som betyr at barna får alt av mat i barnehagen, og foreldrene trenger ikke sende med noe hjemmefra. Vi har et stort fokus på hva slags mat vi serverer. Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen, må kroppen ha energi. Byggeklosser kaller vi det. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer. Vårt mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte, og og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.
Vi serverer frukt til ettermiddagsmaten, og tilbyr grønnsaker til alle andre måltider.
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk der det er mulig.
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent der det er mulig.
Vi serverer ikke syltetøy eller annet søtt pålegg, med unntak av noe hjemmelaget syltetøy, brunost og hjemmelaget prim av brunostrester.
Vi bruker grovt mel hvis vi baker eller lager vafler, pannekaker o.l.
Vi bruker lite sukker i slike bakverk, evt naturlig søtning med frukt eller honning.
Vi serverer grove knekkebrød (Ryvita og Husman) og grovt brød (3/4 på grovhetsskalaen).
Vi drikker vann når vi er tørste, og melk eller vann til måltidene.
Bursdager:
Når barna har bursdag lager vi varmmat til hele den barnegruppa.
Barna på stor avdeling får da velge mellom flere ulike varmretter og bestemme hva som skal serveres på sin bursdag.