Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Salbutangen FUS barnehage

Vi har ledige barnehageplasser!

Kom gjerne innom og besøk oss! Møt oss og se hvor fint vi har det.
Noe du lurer på?
Bare å spørre :) AVTAL MØTE
Kontakt:
Lisbeth Olsrød
Daglig leder

Tlf: 97 12 71 22
E-post: dl.salbutangen@bhg.no

Vi har pr i dag 1 ledig barnehageplass! Ta kontakt hvis aktuelt for dere.

Salbutangen FUS barnehage ligger landlig til på Hem i Tjølling.

Våre åpningstider er fra kl 6.45-17.15 og vi har åpent hele sommeren.

Alle måltider serveres i barnehagen, og vi har kjøkkenassistent. I FUS har vi SmartMat.

Vi har flere mannlige ansatte, og egen spesialpedagog som følger opp de som trenger litt mer enn andre, samt har leke- og språkgrupper med barn i mindre grupper.

Vi har lavt sykefravær, noe som gir stabilitet til barna når de møter kjente ansatte som viser stort engasjement for barna, og som gir et allsidig aktivitetstilbud.

Barna er inndelt i 5 aldersdelte grupper, og ped. lederne følger barnegruppene fra de er 1 til de er 6 år.

Vi i FUS bruker appen MyKid som kommunikasjonskanal mellom barnehagen og foresatte.

Barnehagen ligger rett ved flotte turområder med bålplasser, og bussen går rett forbi med mulighet for turer til Tjøllinghallen og ballbingen, til biblioteket og museer, eller andre spennende steder. Uteområdet vårt har god plass til både sykling og lek i skogen, samt flotte lekeapparater, og en grillhytte.

Vi søker hvert år på tilskudd til vanntilvenningskurs, og har hittil gjennomført kurs over 8 ganger hvert år for 5-6-åringene, i regi av Larvik svømmeklubb, i bassenget på Tjodalyng skole.

Inne har vi bl.a. en «minigymsal», og lyse, store lekerom. Og vi har et spennende forskerrom, der barna kan få de første erfaringer, og opplevelser, med realfagene iført hvite frakker og beskyttelsesbriller.

I FUS kommer leken først, og de ansatte er engasjerte og med i leken. Her opplever barna hverdagsmagi, og vi jobber for at barna skal tilegne seg ferdigheter i å få og beholde venner. 

Vi er en LØFT-barnehage. Det vil si at vi tenker løsninger i alle ledd fra organisasjonsutvikling til personal- og foreldresamarbeid, og helt ned til det daglige arbeidet med barna. Vi bygger på det som fungerer, legger vekt på det positive, jobber ut fra barnas styrker, og gir tilbakemeldinger på en konstruktiv og løsningsfremmende måte.

Vi er inne i et satsningsområde i regi av FUS og Universitetet i Oslo som heter Barnet først. Der bruker vi CLASS som observasjonsverktøy. Dette er et forskningsbasert verktøy som bl.a. fremmer trygg omsorg, god organisering og ledelse, og støtte til barnas utforskning og læring. Vi lærer også om Tuning into kids. Der får vi opplæring i hvordan vi i praksis anerkjenner barnas følelser på en god måte, noe som igjen bidrar til at barna fra de er små, lærer å håndtere sine ulike følelser.

Alt dette bidrar til vårt ustanselige arbeid for å heve kvaliteten på barnehagetilbudet vi gir, og til at personalet stadig får påfyll av kompetanse. De fleste i personalet har vært her i mange år, og dermed fått med seg mye av kompetansehevingen. Flere har også tatt fagbrev som barne- og ungdomsarbeider de siste årene.

Hos oss trives små og store, og vi har foreldre som er veldig fornøyde. Vi scorer høyt (4,8 av 5) på UDIRs brukerundersøkelse.

Ta gjerne kontakt, og kom på besøk for å hilse på vårt fantastiske personale og se på den fine barnehagen vår.

Les her om hvordan vi gjør det med oppstart og tilvenning.

Og se i vår årsplan mer om hvordan vi jobber med det faglige og sosiale, og for å se bilder fra barnehagehverdagen.

Vi har pr i dag 1 ledig barnehageplass! Ta kontakt hvis aktuelt for dere.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Bulder
Avdelingsleder:
Pedro Z. Torres
Tlf: 95874028
Gruffalo
Avdelingsleder:
Inger-Lise Z. Torres
Tlf: 95874028
Tusseladden
Avdelingsleder:
Silje Lorentzen
Tlf: 95874028
Ruffen
Avdelingsleder:
Anne Britt Haugen og Liv Trude Guldal
Tlf: 95857109
Knerten
Avdelingsleder:
Marianne Kalleberg og Anette Slettingdalen-Johansen
Tlf: 95857109