I rammeplan for barnehagen står det at personalet skal legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna.
Hos oss bruker vi måltidene aktivt som en møteplass for sosialt samspill og tilhørighet. Vi knytter en rekke pedagogiske aktiviteter til mat og måltider. Eksempler på slike aktiviteter er barnas delaktighet i matlaging, dyrking og høsting, utvikling av lukt- og smaksans, utvikling av finmotorikk, hygiene, selvstendighet og samspill med andre, samt kunnskap om sammenhengen mellom mat, kropp og helse.
Barn spiser ca. 3000 måltider i barnehagen i løpet av barnehagetiden derfor er vi opptatt av at maten vår innehar riktig sammensetning av næringsstoffer. Næringsstoffer som bidrar til vekst og utvikling og gir forutsetninger for en god helse for barna. Vi serverer varmmat 3 ganger i uken, og barnehagebakt brød med et utvalg pålegg 2 ganger i uken. Frukt og grønt serveres til alle måltider.
Måltidene våre er satt sammen av:
· Grovt brød, grove kornprodukter, poteter, ris, pasta etc.
· Grønnsaker og frukt/bær
· Fisk, annen sjømat, kjøtt, ost, egg, erter, bønner, linser etc.
Arbeidet vårt med mat og måltider i barnehagen skjer i nær forståelse og samarbeid med hjemmet. Vi tilrettelegger for ditt barn og tar hensyn til allergier, tilbyr halal og vegetarianske retter. Vi tar også imot oppskrifter fra dere foreldre som vi kan bruke i matlagningen slik at vi kan bli bedre kjent med ulike kulturers mattradisjoner.