Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Helledammen FUS barnehage

Vi har ledige barnehageplasser!

Kom gjerne innom og besøk oss! Møt oss og se hvor fint vi har det.
Noe du lurer på?
Bare å spørre :) AVTAL MØTE
Kontakt:
Eli Solgun Eriksmoen
Daglig leder

Tlf: 95 89 79 65
E-post: dl.helledammen@bhg.no

Helledammen FUS barnehage ble kjøpt av Trygge Barnehager AS, TB, i 2011 og driftes av FUS as.

I 2019 ble Helledammen FUS barnehage er organisert i 4 avdelinger, 2 avdelinger i Spikkestad og 2 avdelinger i Hyggen. Avdelingen i Hyggen heter Stjernen FUS barnehage og har sin egen hjemmeside.

i Helledammen FUS barnehage er det plass til 50 barn, fordelt i 2 separate bygg. De yngste barna, fra 1 - 2 år, på Veslefrikk og de eldste barna, fra 3 - 6 år, på Tommeliten. Barnehagen ligger landlig til, bak bensinstasjonen på Spikkestad og den er omkranset av bare gangveier.

Barnehagen har et stort fokus på voksenrollen. De ansatte i barnehagen er opptatt av å være sammen med barnet her - og nå. Deres bevisste holdninger og væremåte har stor betydning i møte med barn og barnehagens kvalitet avhenger av dette. De ansatte har kompetanse innenfor Egenledelse i lek og læring og bruker Circle of security aktivt i hverdagen. Med dette sikrer vi at barna lærer seg alle egenskaper de har behov for for å fungere godt i samspill med andre mennesker. 

Barnehagen serverer lunsj og ettermiddagsmat, og tilbyr barna frukt og grønnsaker til alle måltider. Måltidene skal først og fremst være hyggelige og fremme matglede. Det legges vekt på å sikre barn gode byggeklosser gjennom fargerik, ren og variert mat. 2 ganger i uken får vi varmmat tilsendt fra barnehagematen.no Alle måltidene følger SmartMat retningslinjer.

Vi er aktivt brukere av nærmiljøet og har faste turdager i uken hvor barna går på tur, - både innenfor og utenfor barnehagens gjerder. Vi har årlig fått midler fra Fylkesmannen til vanntilvenning med barn og bruker Røykenbadet aktivt.

Når barnet forlater barnehagen og skal begynne på skolen har det fått med seg i sekken sin en selvstendighet og trygghet på hvem det selv er, de har fått en vennekompetanse, ved å ha kunnskap om det å være en venn og det å bli en venn for andre, - og de er eksperter i lek! Barn som bor på Spikkestad, sogner til Spikkestad barneskole.

Søk barnehageplass

Avdelinger

Tommeliten
Pedagogiske ledere:
Tina Sobotzik og Harald Kjos
Tlf: 48311321
tommeliten.helledammen@bhg.no
Veslefrikk
Pedagogiske ledere:
Helena Malbasa og Seija Svantesson
Tlf: 48311322
veslefrikk.helledammen@bhg.no