Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Trollbarnehage

Hølen FUS barnehage er en trollbarnehage inspirert av forfatteren Tor Åge Bringsværd som bor i Hølen. Han har laget flere bøker om trollet Tambar og familiens hans. Tambar er en vilter fem åring som er en ganske vanlig gutt - bortsett fra at han er et troll. Bøkene er til stor inspirasjon og tar oss med på mange fine og spennende eventyr. Trolldukken Tambar flyttet inn i barnehagen når den åpnet i 2012 og er med barna i lesestunder og andre store og små aktiviteter. Troll står sentralt i vår profil - og det er jo en del hyggelige ting barn kan lære av troll, ikke sant? Troll og barn hører sammen.

I hele februar jobber vi med temaet troll. Her gå vi inn i fantasiens verden hvor kreativiteten og fantasien kommer frem for fullt. Gjennom forming, musikk, drama, språk, mat og kroppen får barna mange gode opplevelser og erfaringer med troll verden. I forbindelse med barnehagens bursdag 13. februar har vi en trollfestuke, da kler barn og voksne seg i egenlagde trolldrakter med trollhale. Vi kan være akkurat så trollete vi ønsker, spiser trollmat og trollsaft. Små og store troll møtes og leker sammen.

Hølen er TAMBAR sitt yndlingssted, derfor har han bosatt seg her. Og som Tambar`s far sier: "Du kan ikke velge det stedet du blir født, men du kan velge det stedet du vil bo!"