Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Gården på Greppestøl

Vi bruker mye tid på bondegården Greppestøl på Gill. Gården ligger en kort gåtur fra barnehagen. Her treffer vi villsauer, høner og dexterkuer. Gården er omgitt av frukttrær og blomster, og det er så vakkert gjennom våren og sommeren. Gården har bålplass som vi er så heldige å låne. Det er også et sagbruk på gården med en "ekte jobbemann" Ole Andreas. Er vi heldige kan vi få med oss hjem skatter i form av plank og stubber som vi kan bygge med i barnehagen. Vi kjenner godt de som bor og jobber på gården, og vi blir alltid tatt så godt i mot.

Om våren er det en glede å hilse på alle de små nyfødte lammene og kalvene. Ulla - koppelammet er ekstra søt som drikker av flaske fordi mammen ikke hadde nok melk til både Ulla og tvillingbroren.  Oksen Ferdinan er sjefen på gården. Ferdinan er en snill okse som liker høy, poter og kos. Ferdinan bor sammen med  kuene Sofie, Paula, Michelle og kalvene. Vi gir hønene mais, og er vi ekstra heldige får vi med oss egg til barnehagen.

Når det nærmer seg jul så går vi til gården og hogger juletre som vi har ute på lekeplassen i barnehagen. Vi inviterer alle barnas familier til tenning av julegran og åpning av julevinduet fredagen før første søndag i advent