Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Gården på Greppestøl

Vi bruker mye tid på bondegården Greppestøl på Gill. Gården ligger en kort gåtur fra barnehagen.  Her treffer vi villsauer, høner og dexterkuer. Gården er omgitt av frukttrær og blomster og det er så vakkert gjennom våren og sommeren. Gården har bålplass som vi er så heldige å få lov til å låne. Det er også et sagbruk på gården med en "ekte jobbemann" Ole Andreas. Er vi heldige kan vi få med oss hjem skatter i form av plank og stubber som vi kan bygge med i barnehagen. Vi kjenner godt de som bor og jobber på gården, og vi blir alltid tatt så godt i mot.

Om våren er det en glede å hilse på alle de små nyfødte lammene og kalvene. Ulla - koppelammet syns vi jo er ekstra søt som drikker av flaske fordi mammen ikke hadde nok melk til både Ulla og tvillingbroren.  Oksen Ferdinan er sjefen på gården. Ferdinan er snill okse som liker høy, poter og kos. Ferdinan bor sammen med  kuene Sofie, Paula, Michelle, Anna og kalvene Bergtora og Donald.  Vi syntes veldig synd på Paula som våren 2021 mistet den lille nyfødte kalven sin Carl. Heldigvis får Paula gi sin melk til Bergtora og Donald . Vi gir hønene mais, og er vi ekstra heldige får vi med oss egg til barnehagen.

Når det blir høst og det nærmer seg jul så går vi til gården og får lov til å velge oss ut et stort juletre som vi har på lekeplassen i barnehagen.

Ulla - koppelammet                                       Oksen Ferdinan får hilse på det nyfødte lammet

Hønene på gården                                       

 

Vi hilser på kua Michelle                              Villsauene på gården

Kalven Bergtora er Michelle sin lille kalv       Kalven Donald med sin mamma Sofie.

Blomstring på gården