Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Smartmat

Smartmat

FUS barnehagene satser videre på sunn og god mat, og barna får være med å bestemme. Vi inviterte derfor en rekke leverandører til å levere mat i ti forskjellige barnehager i en hel uke, slik at barna får prøvesmake og fortelle hva de liker. Se hvordan det gikk da barna skulle avgi dommen.

https://www.youtube.com/watch?v=myiRZ53Mv_o&feature=emb_title

I Polaris er vi opptatt av å skape matglede for barna og måltidet skal oppleves som en positiv aktivitet. Vi har en fast 6 ukers meny som rullerer i ca 6 mnd før den endres. Dette er for at barna skal få tid og mulighet til å smake flere ganger dersom man ikke liker eller tørr å smake første gangen. 

  • Barnehagen serverer lunsj, frukt og melk hver dag. Foreldre tar med mat dersom barnet skal spise fokost i barnehagen. 
  • Måltidet skal være en positiv aktivitet.
  • Vi serverer frukt eller grønt til hvert måltid.
  • Vi har en variert og næringsrik meny.
  • Fokus på fellesskap og dialog rundt bodet.
  1. GRØNNSAKER
    Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
    2. FISK
    Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
    3. KJØTT
    Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
    4. KORN
    Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
    5. BALANSERT INNTAK AV FETT
    Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
    6. VANN
    Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
    7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
    Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
    8. VARIASJON
    Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.