Hopp til innhold

FUS SmartMat

Barnehagen har eget kjøkken personal to dager i uken. Kjøkken personalet lager middag fast en dag i uken. I tillegg til varmmat en dag får barna servert havregrøt, smoothie, knekkebrød og brødmåltid, yoghurt og gryn. Gjennom en uke får barna et variert og sunt mat tilbud, med fokus på gode råvarer. 

Måltid og matlaging skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner. Gjennom FUS SmartMat har vi fokus på trivelige måltider og gode matvaner.
Næringsrik og riktig mat med gode ”byggeklosser” gir godt grunnlag for overskudd i
lek og aktivitet. Matlaging skal være en positiv og hyggelig stund og vi serverer mat
som er fristende og smaker godt. Vi oppmuntrer også barna til å smake på og bli kjent
med et variert utvalg av råvarer og matretter.

SmartMat er FUS-banehagenes matkonsept.

1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.

7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.