Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS SmartMat

I Tørkopp FUS barnehage tilbyr vi fullkost noe som betyr at barna får alt av mat i barnehagen og foreldrene trenger ikke sende med noe hjemmefra.

Vi har et stort fokus på hva slags mat vi serverer barna i barnehagen. Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen må kroppen ha energi. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer.

Vårt mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.

Under ser du et utdrag for hvordan det jobbes for å tilrettelegge for god mat. 

Her finner du våre retningslinjer når det kommer til SmartMat

  1. GRØNNSAKER Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
  2. FISK Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
  3. KJØTT Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
  4. KORN Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
  5. BALANSERT INNTAK AV FETT Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
  6. VANN Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
  7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt og bær.
  8. VARIASJON Vi serverer varme måltider en gang i uken og andre alternativer som fiskekaker, karbonader og egg i ulike varianter til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker. 

Glade barn spiser riktig!