Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS smartmat

I Åsebøen FUS barnehage tilbyr vi fullkost noe som betyr at barna får alt av mat i barnehagen og foreldrene trenger ikke sende med noe hjemmefra. Vi satser vi på sunn og god mat, og barna får være med å bestemme. Skal du være høyt og lavt, er liten men skal bli stor må du ha riktig mat. Vårt ambisiøse mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg, og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen.

                       

Vårt fokus: 

 1. GRØNNSAKER
  Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

  2. FISK
  Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

  3. KJØTT
  Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

  4. KORN
  Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

  5. BALANSERT INNTAK AV FETT
  Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

  6. VANN
  Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.

  7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
  Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

  8. VARIASJON
  Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.