I Brånåstoppen FUS tilbyr vi full matservering, hvor foreldrene kun bidrar med matpakke en dag i uken og en fruktuke i halvåret. Dette gjør vi fordi barn og foreldre skal kunne medvirke til gode kostvaner, og som en forberedelse til skolehverdagen hvor matpakke er en del av dagen. Alle andre måltider står barnehagen for. Vi har en pedagogisk medarbeider med ansvar for kjøkkenet og matlaging, som i tråd med Helsedirektoratets kostråd, lager mat med og til barna fra bunnen av. Vi har et stort fokus på hvordan mat vi serverer barna våre i barnehagen og ønsker at foreldrene er medvirkende i mattilbudet.
Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen må kroppen ha energi. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer. Vårt mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte og og alle barn må ha overskudd til lek og læring hele dagen.
Våre retningslinjer for matservering i barnehagen vår;
1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.
Glade barn spiser riktig!