Skal du være høyt og lavt, er liten men skal bli stor må du ha riktig mat. Vårt ambisiøse mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg, og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dag.
I Håbet FUS tilbyr vi barna 3 måltider, bortsett fra turdagene som barna har med egen matpakke. Vi har et stort fokus på hvilke mat vi serverer barna våre i barnehagen og ønsker at foreldrene er medvirkende i mattilbudet. en.
Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen må kroppen ha energi. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer.
TILSTEDEVÆRELSE, TRIVSEL, FELLESSKAP OG SAMTALER BIDRAR TIL Å GI BARN OG VOKSNE MÅLTIDSGLEDE
Vårt mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen. På barns bursdag får barna velge mellom smoothie eller tøffe fruktspyd. Vi er opptatt av å gi barna sunne alternativer, samtidig som det skal være stas å feire bursdag i barnehagen.
Retningslinjer for Smartmat i barnehagen:
1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.